May 23, 2022

Adrenalinski park Sunger

by Ivana Pavlek in Gorski kotar, Sport i rekreacija

Nositelj:

Obrt Bitoraj

Procjenjena vrijednost projekta:

3.000.000 €

Lokacija:

Općina Mrkopalj, Sunger

Vlasništvo: 

privatno

Opis projekta:

Projekt je zamišljen kao polivalentni turističko-rekreacijski centar koji će za razliku od drugih turističko-rekreacijskih centara nuditi mogućnosti skijanja i sanjkanja tokom ljetnih mjeseci na umjetnoj podlozi koju planiramo postaviti na jednoj od dviju staza u ukupnoj dužini od 300 m. Biti će to u budućnosti vjerojatno jedan od rijetkih logističkih centara za pripremu skijaških reprezentacija tokom ljetnih mjeseci poglavito zbog komparativne prednosti ovog kraja , a to je blizina Jadranskog mora i prekrasnih plaža u Crikvenici, Krku ili Opatiji gdje se stiže za jedan sat ugodne vožnje kroz šumoviti goranski kraj.

Ovaj adrenalinski park smješten je na samom početku planinskog lanca Velika Kapela što pruža dodatne mogućnosti za kondicijske pripreme sportaša, rekreativaca, planinara i svih ostalih interesnih skupina koje se žele baviti nekim vidom rekreacije.

Investicijskom studijom u prvoj fazi predviđena je izgradnja hostela i 4 goranske kuće za odmor za što imamo izrađeno projektnu dokumentaciju. Ideja je da se goranske kuće za odmor ponude tržištu u vidu time-share sa mogućnošću korištenja od 5-30 godina, dok bi preko hostela nudili turističko ugostiteljske usluge svim interesnim skupinama tokom cijele godine.

U tijeku je izrada urbanisitčkog plana uređenja od strane Općine Mrkopalj što je preduvjet za dobivanje građevinskih dozvola.

Model realizacije: 

otvorene mogućnosti pregovaranja s potencijalnim investitorom

Pripremljena dokumentacija: 

Dokumenti prostornog uređenja:

  • prostorni plan Općine Mrkopalj

Projektna dokumentacija:

  • projekt hostela
  • projekt goranske kuće za odmor

Kontakt:

Obrt Bitoraj, Sunger
Stara cesta 26, 51 315 Mrkopalj
Mobitel: +385 91 363 60 10
E-mail: obrtbitoraj@gmail.com

Prilagodba